Šta je affiliate oglašavanje?

SHARE:

Ako ste željni pronalaženja izvora prihoda kako biste pomogli u ostvarivanju vašeg bloga, možete to učiniti čim se vaš blog uspostavi i primi neki promet. Učešće u partnerskim programima može staviti novac u vaš džep.

Šta je affiliate oglašavanje?

Affiliate oglašavanje je online marketinški kanal u kojem oglašivač plaća blogeru da promoviše proizvode ili usluge oglašivača na web-lokaciji blogera.

Postoje tri glavne vrste affiliate oglasa: pay-per-click, pay-per-lead i pay-per-sale. Svaka od ovih vrsta partnerskih oglasa ima jednu zajedničku stvar. Sve su zasnovane na performansama - ne zarađujete novac dok vaši čitaoci ne izvrše neku akciju, kao što je klikanje na link ili klikanje na link, a zatim kupovinu proizvoda na stranici na koju ih link vodi.

Traženje oglašivača odjednom je dugotrajan i obeshrabrujući rad. Većina blogera ide sa jednom od maloprodajnih podružnica ili partnerskom oglašivačkom mrežom. Ove velike i poznate kompanije nude partnerske programe koje možete brzo postaviti na svom blogu, iako neki oglašivači ne žele da učestvuju dok se vaš blog ne uspostavi.

Programi za oglašavanje u maloprodaji

Nekoliko poznatih trgovaca učestvuje u afilijacijskom oglašavanju s blogerima: Oni su:
  • Amazon Associates : Izaberite iz širokog spektra oglasa kao što su tekstualne veze , banner oglasi i drugo. Ako želite, možete izabrati tačne Amazon proizvode koje želite da prikažete na svom blogu.
  • EBay Partner Network : Izaberite eBay aukcije i pronađite određene proizvode koje želite da oglašavate na svom sajtu.
Šta je Affiliate Advertising Network?

Prijavite se da biste ostvarili zaradu na svom blogu preko partnerskog direktorijuma ili mreže gdje mnogi online trgovci postavljaju svoje mogućnosti za affiliate oglas obično je najbolji pristup za nekog novog u affiliate marketingu. Pregledate mogućnosti oglasa i prijavite se za hostovanje određenog oglasa na svom blogu.

Većina oglašivača na ovim stranicama ima ograničenja vezana za blogove s kojima rade. Obično su ta ograničenja povezana sa vremenom aktiviranja bloga i količinom prometa koju blog prima. Iz tih razloga, affiliate direktorij je najkorisniji ako je vaš blog dobro uspostavljen.

Odvojite malo vremena da istražite svaki affiliate direktorijum kako biste pronašli onaj pravi za vas i vaš blog. Različiti partnerski programi nude različite isplate i kredibilitet. Odvojite dovoljno vremena i istražite svoje opcije prije nego što skočite u bilo šta.

Popularne partnerske mreže za oglašavanje

Postoji mnogo opštih mreža affiliate oglašavanja, a neke se fokusiraju samo na specifična tržišta. Među njima su:
  • Commision Junction
  • Associate Programs
  • ShareASale
  • FlexOffers
  • Rakuten
  • MoreNiche
Faktori koje treba uzeti u obzir prilikom odabira Affiliate oglašavanja programa:
  • Pročitajte sve detalje o mogućnosti, uključujući platu, uslove, itd.
  • Odaberite oglase partnerskog programa koji su u skladu sa sadržajem vašeg bloga. Oglasi koji se ne podudaraju sa vašim sadržajem će bez sumnje biti manje često kliknuti (što znači manje prihoda za vas) i mogu smanjiti kredibilitet vašeg bloga zato što će se manje čitatelja vratiti na vaš blog ako je pretrpan nerelevantnim oglasima.
  • Ne pretjerujte sa affiliate oglasima. Previše oglasa ne samo da vaš blog izgleda sumnjivo kao spam čitateljima, već se i pretraživači slažu. Sajtovi koji su pokriveni afilijacijskim oglasima i malo dodatnog originalnog sadržaja označeni su kao neželjena pošta od strane Google-a i drugih pretraživača, što šteti vašem prometu i ukupnom rangu stranice.
  • Ne očekujte veliki profit (barem ne u početku). Dok neki blogeri generišu pristojan dodatni prihod od affiliate oglašavanja, većina blogera ne može se pohvaliti takvim rezultatima. Za povećanje prihoda putem affiliate oglašavanja potrebno je vrijeme i praksa. Nemojte se plašiti testiranja novih oglasa, prostora i programa dok ne pronađete najbolju kombinaciju koja će zadovoljiti vaše ciljeve za blog.

COMMENTS

BLOGGER
DadoBiz Baner
DadoBiz Baner
DadoBiz Baner
DadoBiz Baner
Naziv

BAZA ZNANJA,32,MARKETING,1,Marketing Usluga,1,OGLASI,4,Oglasi Instrukcije,1,Oglasi Usluge,3,USLUGE,4,
ltr
item
DadoBiz: Šta je affiliate oglašavanje?
Šta je affiliate oglašavanje?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKaMRklD5408WurUlVx2hFvFBT6tqRac5CxAsxCpMjfBpudt6Bh1vz9lzyPH5n7q1mV2sjXYxFHzeyJkfU-4R0tFGf6S_UeRlWQzKcBv4IY_25f28AUhKbRWYtvBBrUvcsXwXmnFR6Obd_/s1600/affiliate+ogla%25C5%25A1avanje.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKaMRklD5408WurUlVx2hFvFBT6tqRac5CxAsxCpMjfBpudt6Bh1vz9lzyPH5n7q1mV2sjXYxFHzeyJkfU-4R0tFGf6S_UeRlWQzKcBv4IY_25f28AUhKbRWYtvBBrUvcsXwXmnFR6Obd_/s72-c/affiliate+ogla%25C5%25A1avanje.jpg
DadoBiz
https://dadobiz.blogspot.com/2018/12/sta-je-affiliate-oglasavanje.html
https://dadobiz.blogspot.com/
https://dadobiz.blogspot.com/
https://dadobiz.blogspot.com/2018/12/sta-je-affiliate-oglasavanje.html
true
8755608140210523306
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content